Shell versnelt zijn strategie om te verduurzamen. Die belofte doet topman Ben van Beurden woensdag in een reactie op de uitspraak van de rechter twee weken geleden, dat de klimaatplannen van het bedrijf niet ver genoeg gaan. In een verklaring rept hij van een uitdaging die Shell niet uit de weg gaat, ook al herhaalde van Beurden dat hij verwacht dat het bedrijf in beroep zal gaan tegen de uitspraak.

Shell belooft desalniettemin op zoek te gaan naar manieren om de uitstoot nog verder terug te brengen, zonder dat de winstgevendheid van de onderneming in gevaar komt. Volgens Van Beurden gaat Shell extra investeren in laadinfrastructuur voor elektrische auto’s, waterstof en zonne- en windenergie. Daarnaast wil het bedrijf nog meer inzetten op biobrandstoffen.

De topman verwacht dat de olieproductie de komende jaren niet meer boven de piek van 2019 uit zal komen, toen ongeveer 1,7 miljoen vaten olie uit de grond werden gehaald. Shell doet onder meer in Brazilië, Mexico en Nigeria aan oliewinning.

Van Beurden benadrukt dat iedereen die zich zorgen maakt over de toekomst van de planeet, dus ook Shell, hetzelfde doel voor ogen heeft: het halen van de klimaatdoelen van Parijs. De uitspraak van de rechter verandert daar volgens Van Beurden niets aan.

Bron: NU.nl – 9 juni 2021

Categorieën: Geen categorie